Η καλύτερη κρέμα για κατάκλιση

Vitaplast- Σωστή επιλογή κρέμας κατάκλισης αναλόγως την κάθε περίπτωση.


Υπάρχουν πολλά είδη αλοιφών για πληγές κατάκλισης. Δεν υπάρχει η καλύτερη κρέμα για κατάκλιση αλλά πρέπει να τις διαλέγουμε κατά περίπτωση. Μερικά είδη τα δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ μέσω συνταγοράφησης. Αν θέλετε να ενημερωθείτε για τα υλικά κατακλίσεων που προσφέρει ο ΕΟΠΥΥ δωρεάν πατήστε εδώ

Η καλύτερη κρέμα για κατάκλιση

Ξεχωρίζουμε τα εξής είδη:

-Κορτιζονούχες κρέμες για κατακλίσεις (αλοιφές): Χρησιμοποιούνται για επιφανειακούς ερεθισμούς στο δέρμα αλλά όχι σε ανοιχτές πληγές που εκκρίνουν εξίδρωμα.Προσοχή - η παρατεταμένη χρήση κορτιζόνης στο δέρμα το αποδυναμώνει - λέπτυνση.


-Κρέμες barrier: Χρησιμοποιούνται μόνο στις ευαίσθητες περιοχές του σώματος (περιπρωκτική περιοχή, μηροβουβωνική περιοχή και γεννητικά όργανα). Σχηματίζουν φιλμ στο δέρμα ώστε να μην έρχεται σε επαφή το δέρμα με ούρα και κόπρανα. Δεν χρησιμοποιούνται σε ανοιχτές πληγές που φέρουν εξίδρωση.


-Αντιμικροβιακές αλοιφές: Η χρήση τους περιορίζεται μόνο σε περιοχές με μικροβιακό φορτίο που υπάρχει έντονος ερεθισμός και όχι σε έλκη κατάκλισης.


-Αλοιφές υδρογέλης: Τις χρησιμοποιούμε μόνο με επιθέματα κατάκλισης πάνω σε ανοιχτές πληγές για να αφαιρέσουμε επιφανειακά νεκρώματα ή για να επιταχύνουμε την επούλωση. Χρησιμοποιούνται σε ανοιχτές πληγές.


Αν θέλετε να ενημερωθείτε σχετικά με τις κρέμες κατάκλισης που σας προτείνουμε για κάθε περίπτωση ,επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα επικοινωνίας ή στείλτε μας μήνυμα μέσω viber.


Αρχική σελίδα