top of page

Θεραπεία κατάκλισεων. VAC - επιθέματα κατάκλισης - PRP - Φως.Μέθοδοι αντιμετώπισης κατάκλισης

Vitaplast - αντιμετώπιση κατακλίσεων με υλικά μέσω ΕΟΠΥΥ


Επιθέματα

Μέθοδοι αντιμετώπισης κατάκλισης

Η Υγρή Μέθοδος Φροντίδας για πληγές κατάκλισης, συνίσταται στη χρήση των κατάλληλων επιθεμάτων, που εξασφαλίζουν την απαραίτητη ποσότητα υγρασίας στην επιφάνεια του έλκους. Προάγονται οι φυσικοί μηχανισμοί αυτοκαθαρισμού του έλκους (αυτολυτική & οσμωτική απολέπιση), διασφαλίζεται η προστασία από τις λοιμώξεις και επιταχύνεται η επούλωση.

Καλύπτεται μέσω ΕΟΠΥΥ και σε περιπτώσεις με χρόνιες παθήσεις (άνοια, εγκεφαλικό, διαβήτης) είναι εντελώς δωρεάν.


V.A.C θεραπεία -VAC

Η θεραπεία VAC ονομάζεται και αλλιώς θεραπεία αρνητικής πίεσης όπου γίνεται χρήση ειδικής αντλίας που εφαρμόζει αρνητική πίεση στο τραύμα. Τα εξιδρώματα συγκεντρώνονται σε δοχείο το οποίο αλλάζεται κάθε λίγες μέρες.Για πληροφορίες σχετικά με το VAC πατήστε εδώ.


Φωτοδυναμική θεραπεία

Η φωτοδυναμική θεραπεία για την αντιμετώπιση κατακλίσεων έχει πολλές εφαρμογές στην ιατρική και κυρίως στην δερματολογία. Αρχικά η μέθοδος με ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα, χρησιμοποιήθηκε με ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα σε καρκινικές βλάβες του δέρματος. Με μία μόνο συνεδρία θεραπεύεται η καρκινική βλάβη και μάλιστα αναπλάθει το δέρμα χωρίς να αφήνει σημάδια. Χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων, με πολύ μεγάλη βοήθεια στην ανάπλαση του δέρματος αλλά και στην αντιμετώπιση του πόνου.

Αξιοποιεί τις αναγεννητικές ιδιότητες των Αυξητικών Παραγόντων (Growth Factors) των αιμοπεταλίων του αίματος και προωθεί την επούλωση στις κατακλίσεις και τα χρόνια τραύματα.

Δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.


PRP

Το PRP (Platelet Rich Plasma)-πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια είναι μια θεραπεία που εφαρμόστηκε αρχικά προ 20ετίας για την επούλωση των πληγών και σήμερα αποτελεί μια θεραπευτική μέθοδο πρώτης γραμμής με σχετικά μεγάλη επιτυχία για την επούλωση τραυματισμένων τενόντων, μυών και εκφυλιστικών παθησεων όπως οστεοαρθρίτιδα.

Στηρίζεται στην ικανότητα του οργανισμού να αναγεννά τους ιστούς και να επιδιορθώνει τραυματικές και εκφυλιστικές παθήσεις του μυοσκελετικού.Είναι μέθοδος που εφαρμόστηκε κυρίως από ορθοπεδικούς και ύστερα από άλλες ειδικότητες για την θεραπεία κατακλίσεων.

Δεν καλύπτεται απο τον ΕΟΠΥΥ.


Τα υλικά για την θεραπεία κατακλίσεων χορηγούνται δωρεαν εφόσον καλύπτονται κάποιες προϋποθέσεις.

Για πληροφορίες σχετικά με τα υλικά θεραπείας ελκών και κατακλίσεων καλέστε μας στα τηλέφωνα επικοινωνίας ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας.



bottom of page