Αναζήτηση

Θεραπεία κατάκλισεων-Μέθοδοι αντιμετώπισης κατάκλισης.

Ενημερώθηκε: Απρ 10

Επιθέματα

Η Υγρή Μέθοδος Φροντίδας για πληγές κατάκλισης, συνίσταται στη χρήση των κατάλληλων επιθεμάτων , που εξασφαλίζουν την απαραίτητη ποσότητα υγρασίας στην επιφάνεια του τραύματος / έλκους, ώστε να προάγονται οι φυσικοί μηχανισμοί αυτοκαθαρισμού του έλκους (αυτολυτική & οσμωτική απολέπιση),να διασφαλίζεται η προστασία από τις λοιμώξεις & να επιταχύνεται η επούλωση.

Καλύπτεται μέσω ΕΟΠΥΥ και σε περιπτώσεις με χρόνιες παθήσεις είναι εντελώς δωρεάν.


Φωτοδυναμική θεραπεία

Η φωτοδυναμική θεραπεία για την αντιμετώπιση κατακλίσεων έχει πολλές εφαρμογές στην ιατρική και κυρίως στην δερματολογία. Αρχικά η μέθοδος με ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα, χρησιμοποιήθηκε με ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα σε καρκινικές βλάβες του δέρματος. Με μία μόνο συνεδρία θεραπεύεται η καρκινική βλάβη και μάλιστα αναπλάθει το δέρμα χωρίς να αφήνει σημάδια. Χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων, με πολύ μεγάλη βοήθεια στην ανάπλαση του δέρματος αλλά και στην αντιμετώπιση του πόνου.

Αξιοποιεί τις αναγεννητικές ιδιότητες των Αυξητικών Παραγόντων (Growth Factors) των αιμοπεταλίων του αίματος και προωθεί την επούλωση στις κατακλίσεις και τα χρόνια τραύματα.

Δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.


PRP

Το PRP (Platelet Rich Plasma)-πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια είναι μια θεραπεία που εφαρμόστηκε αρχικά προ 20ετίας για την επούλωση των πληγών και σήμερα αποτελεί μια θεραπευτική μέθοδο πρώτης γραμμής με σχετικά μεγάλη επιτυχία για την επούλωση τραυματισμένων τενόντων, μυών και εκφυλιστικών παθησεων όπως οστεοαρθρίτιδα.

Στηρίζεται στην ικανότητα του οργανισμού να αναγεννά τους ιστούς μας και να επιδιορθώνει τραυματικές και εκφυλιστικές παθήσεις του μυοσκελετικού.Είναι μέθοδος που εφαρμόστηκε κυρίως από ορθοπεδικούς και ύστερα από άλλες ειδικότητες για την θεραπεία κατακλίσεων.

Δεν καλύπτεται απο τον ΕΟΠΥΥ.


V.A.C θεραπεία

Η θεραπεία VAC ονομάζεται και αλλιώς θεραπεία αρνητικής πίεσης όπου γίνεται χρήση ειδικής αντλίας που εφαρμόζει αρνητική πίεση στο τραύμα. Τα εξιδρώματα συγκεντρώνονται σε δοχείο και αλλάζεται το δοχείο κάθε λίγες μέρες.Για πληροφορίες σχετικά με το VAC πατήστε εδώ.


Τα υλικά για την θεραπεία κατακλίσεων χορηγούνται δωρεαν εφόσον καλύπτονται κάποιες προϋποθέσεις.

Για πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας πατήστε εδώ.


facebook.jpg

2021 created by vitaplast

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Αθήνα και υπόλοιπη Ελλάδα

2111839987

6957979111

Θεσσαλονίκη

6981900868