Αναζήτηση

Κατάκλιση κόκκυγα

Ενημερώθηκε: Ιαν 24

Οι περισσότερο συνήθεις περιοχές εμφάνισης των κατακλίσεων περιλαμβάνουν το ισχιακό κύρτωμα, τον κόκκυγα, τους τροχαντήρες και τις πτέρνες, αλλά μπορούν να εμφανιστούν και στην περιοχή του αγκώνα, της ωμοπλάτης και της ινιακής χώρας του κρανίου.

Στους κύριους αιτιολογικούς παράγοντες που προκαλούν την εμφάνιση των κατακλίσεων ανήκουν η παρατεταμένη πίεση των μαλακών μορίων κυρίως πάνω από οστέινες προεξοχές, η ακινησία, η πλημμελή υγιεινή και φροντίδα της περιοχής,οι διατροφικοί παράγοντες και η απώλεια της αισθητικότητας στην περιοχή της πίεσης.


Η αρχή της αντιμετώπισης των κατακλίσεων βασίζεται στην πρόληψη της. Η θεραπευτική προσέγγιση των κατακλίσεων περιλαμβάνει συντηρητικές και εξειδικευμένες χειρουργικές μεθόδους.


Η νεότερη ταξινόμηση των κατακλίσεων περιλαμβάνει 4 στάδια ανάλογα με το βάθος του έλκους και την καταστροφή των υποκείμενων ιστών(πατήστε εδώ για να δείτε τα στάδια).


Τα υλικά για την θεραπεία κατακλίσεων χορηγούνται δωρεαν εφόσον καλύπτονται κάποιες προϋποθέσεις.Για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις υπηρεσίες μας αλλά και για τα βήματα αντιμετώπισης μίας κατάκλισης κόκκυγα πατήστε εδώΗ επιλογή της μεθόδου αντιμετώπισης της κατάκλισης, συντηρητικής ή χειρουργικής, εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες και εξατομικεύεται ανάλογα με το κάθε περιστατικό.


Η συντηρητική αντιμετώπιση συνιστάται στην άρση της πιέσεως ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στην επιμελή φροντίδα και υγιεινή του τραύματος και στην επαρκή διατροφική υποστήριξη του ασθενούς.


Η χειρουργική αντιμετώπιση περιλαμβάνει εκτομή του νεκρωτικού ιστού από εξειδικευμένο ιατρό.

Το στάδιο επούλωσης των τραυμάτων περιλαμβάνει την χρήση εξειδικευμένων επιθεμάτων ώστε το τραύμα να μην μολύνεται αλλά και να έχει ταχύτερη επούλωση.


Χρήση επιθεμάτων για κατάκλιση κόκκυγα : Συνήθως γίνεται χρήση υδρογέλης για μερικές αλλαγές στο τραύμα και κλείσιμό του με κάποιο επίθεμα αφρώδες ή υδροτριχοειδικό.Αφού το τραύμα νεαροποιηθεί και υπάρχει κοιλότητα χρησιμοποιούμε επίθεμα αλγινικού ασβεστίου (ονομάζονται κορδόνια ή φύκια λόγω του σχήματος τους) ώστε να προαχθεί η επούλωση.


facebook.jpg

2021 created by vitaplast

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Αθήνα και υπόλοιπη Ελλάδα

2111839987

6957979111

Θεσσαλονίκη

6981900868