top of page

Η καλύτερη κρέμα για κατάκλιση

Vitaplast- Σωστή επιλογή κρέμας κατάκλισης αναλόγως την κάθε περίπτωση.


Υπάρχουν πολλά είδη αλοιφών για πληγές κατάκλισης. Δεν υπάρχει η καλύτερη κρέμα για κατάκλιση αλλά πρέπει να τις διαλέγουμε κατά περίπτωση.

Μερικά είδη τα δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ μέσω συνταγοράφησης. Αν θέλετε να προμηθευτείτε υλικά κατακλίσεων που προσφέρει ο ΕΟΠΥΥ δωρεάν πατήστε εδώ

Η καλύτερη κρέμα για κατάκλιση

Ξεχωρίζουμε τα εξής είδη:

-Κορτιζονούχες κρέμες για κατακλίσεις (αλοιφές): Χρησιμοποιούνται για επιφανειακούς ερεθισμούς στο δέρμα αλλά όχι σε ανοιχτές πληγές που εκκρίνουν εξίδρωμα.Προσοχή - η παρατεταμένη χρήση κορτιζόνης στο δέρμα το αποδυναμώνει - λέπτυνση.


-Αλοιφές υδρογέλης: Τις χρησιμοποιούμε πάνω σε ανοιχτές πληγές για να επιταχύνουμε την επούλωση ή για να αφαιρέσουμε επιφανειακά νεκρώματα. Φροντίζουμε το έλκος να είναι κλειστό με επιθέματα κατάκλισης ή με άλλες μεθόδους κάλυψης τραυμάτων.


-Κρέμες barrier: Χρησιμοποιούνται μόνο στις ευαίσθητες περιοχές του σώματος (περιπρωκτική περιοχή, μηροβουβωνική περιοχή και γεννητικά όργανα). Σχηματίζουν φιλμ στο δέρμα ώστε να μην έρχεται σε επαφή το δέρμα με ούρα και κόπρανα.

Δεν χρησιμοποιούνται σε ανοιχτές πληγές που φέρουν εξίδρωση.


-Αντιμικροβιακές αλοιφές: Η χρήση τους περιορίζεται μόνο σε περιοχές με μικροβιακό φορτίο που υπάρχει έντονος ερεθισμός και όχι σε έλκη κατάκλισης.


Αν θέλετε να ενημερωθείτε σχετικά με τις κρέμες κατάκλισης που σας προτείνουμε για κάθε περίπτωση ,επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα επικοινωνίας ή στείλτε μας μήνυμα μέσω viber.


bottom of page