top of page

Περιποίηση κατακλίσεων στο σπίτι

Vitaplast-θεραπεία κατακλίσεων μέσω ΕΟΠΥΥ.


Ο ασθενής βγαίνει από το νοσοκομείο και πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του. Ξαπλώνει στο κρεβάτι και κατά την διαδικασία περιποίησης του ασθενούς στο σπίτι οι συνοδοί παρατηρούν πως έχει έλκη κατάκλισης στο σώμα του λόγω έλλειψης αλλαγής θέσης κατά τη νοσηλεία του.

Περιποίηση κατακλίσεων στο σπίτι

Θα κάνετε μία αξιολόγηση των ελκών στο σώμα του ασθενούς : περιοχή, μέγεθος, ιστικό βάθος έλκους, φυσιολογία (αν έχει αίμα ή όχι, αν είναι μάυρο ή αν φαίνονται σπυράκια στην γύρω περιοχή).


α) Αν δεν έχετε επιθέματα κατακλίσεων:

Πρέπει να κάνει ο συνοδός ένα καλό καθαρισμό στην πάσχουσα περιοχή με υλικά από φαρμακείο : γάζα, φυσιολογικός ορός, ταινία κολλητική φαρμακείου, γάντια, πράσινο σαπούνι (αν το έλκος δεν είναι καθαρό).Ύστερα θα κλείσει το έλκος κατάλισης με τις γάζες ώστε να μην μολυνθεί. Η προμήθεια επιθεμάτων κατάκλισης γίνεται μέσω ΕΟΠΥΥ από την εταιρεία μας.

β) Αν έχετε επιθέματα κατάκλισης: μπορείτε επισκεφτείτε το site μας που αναφέρουμε τα βήματα περιποίησης κατακλίσεων στο σπίτι με υλικά μέσω ΕΟΠΥΥ. Πατήστε εδώ

Ο συνοδός θα πρέπει να αλλάζει θέση στον ασθενή κάθε δύο ώρες αριστερά - ανάσκελα - δεξιά ώστε να μετατοπίζεται η πίεση στις πάσχουσες περιοχές και είναι απαραίτητη η αγορά ή ενοικίαση ενός αεροστρώματος κατάκλισης. Πατήστε εδώ για προϊόντα πρόληψης - αντιμετώπισης ελκών.

Αν παρατηρήσετε πως ο ασθενής έχει δυσκολία στην κατάποση τότε ίσως πρέπει να σκεφτείτε την αγορά ή ενοικίαση νοσοκομιακού κρεβατιού. Η περιποίηση κατάκλισης στο σπίτι είναι εύκολη αρκή να υπάρχει σωστή καθοδήγηση.

Αν δείτε έλκη στο σώμα του ασθενούς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να σας κατευθύνουμε για την αντιμετώπιση τους και να σας προμηθεύσουμε με υλικά κατάκλισης (επιθέματα κατακλίσεων - Vac) μέσω ΕΟΠΥΥ (δικαιολογούνται από την ασφάλιση του ασθενούς).






bottom of page