top of page

Χειρουργικός καθαρισμός

Τί είναι ο χειρουργικός καθαρισμός και γιατί εφαρμόζεται στις κατακλίσεις.

Ο χειρουργικός καθαρισμός αφορά την αφαίρεση των νεκρώμάτων από την πάσχουσα περιοχή και επιτελείται από γενικούς χειρουργούς που ασχολούνται με έλκη κατακλίσεων.

Είναι απαραίτητος σε περιπτώσεις που το νέκρωμα δεν αποκαλύπτει την έκταση της καταστροφής των υποκείμενων ιστών από την παρατεταμένη πίεση στην περιοχή του έλκους ή στην περίπτωση που το νέκρωμα περιλαμβάνει και οστά.

Χειρουργικό καθαρισμός

Τα νεκρώματα αφαιρούνται είτε σε νοσοκομείο είτε κατ'οίκον από γενικό χειρουργό στην περίπτωση που ο ασθενής δεν μπορεί να μετακινηθεί. Εμποδίζουν την επούλωση και είναι εστία μικροβίων,αφού αφαιρεθεί το νέκρωμα το σώμα του ασθενούς μπορεί να επουλώσει το έλκος πιο εύκολα και χωρίς τον κίνδυνο μολύνσεων εφόσον το τραύμα απομακρύνει τις εξιδρώσεις του.

Μετά τον χειρουργικό καθαρισμό φροντίζουμε το τραύμα με τα κατάλληλα υλικά αναλόγως το έλκος που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για τον χειρουργικό καθαρισμό ή για τα υλικά κατάκλισης που δικαιολογούνται μέσω ΕΟΠΥΥ καλέστε μας στα τηλέφωνα επικοινωνίας.




bottom of page