Αναζήτηση

Έλκη από φλεβική ανεπάρκεια - κιρσοί

Ενημερώθηκε: Μαρ 13

Οι κιρσοί είναι τμήματα φλεβών στα οποία δεν υπάρχει καλή κυκλοφορία του αίματος λόγω φλεβικής ανεπάρκειας (το άιμα δεν μπορεί να φτάσει εύκολα από τα κάτω άκρα στην καρδιά).Οι φλέβες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα συχνά αναφέρονται ως φλεβίτιδα.Οι κιρσοί καθώς περνάει ο καιρός δημιουργούν πόνο, δυσκολία στην κίνηση και σε αρκετές περιπτώσεις καταλήγουν σε έλκη φλεβικής ανεπάρκειας ή αλλιως άτονα έλκη.

Έλκος φλεβικής ανεπάρκειας

Η αντιμετώπιση των άτονων ελκών ή αλλιώς τον έλκών απο φλεβική ανεπάρκεια γίνεται με χρήση επιθεμάτων πλέγματος ρύθμισης απορρόφησης συνήθως μη κολλητικών (το δέρμα μπορεί να είναι πολύ λεπτό για να δεχτεί κολλητικά επιθέματα).Οι αλλαγές είναι καθημερινές γιατί οι εξιδρώσεις συνήθως είναι αρκετά μεγάλες.


Ο ΕΟΠΥΥ δικαιολογεί υλικά αντιμετώπισης ελκών από φλεβική ανεπάρκεια ,αν θέλετε να ενημερωθείτε σχετικά με τον τρόπο προμήθειας τους καλέστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας.


Συνήθως τα άτονα έλκη έχουν προκύψει από κάποιο επιπόλαιο χτύπημα και γιαυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην καθημερινότητα του ασθενους.

Τα σημεία που εμφανίζονται έχουν σκούρο χρώμα λόγω της φλεβικής ανεπάρκειας σε εκείνη την περιοχή.

facebook.jpg

2021 created by vitaplast

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Αθήνα και υπόλοιπη Ελλάδα

2111839987

6957979111

Θεσσαλονίκη

6981900868