top of page

Έλκη από φλεβική ανεπάρκεια - κιρσοί

VITAPLAST - αντιμετώπιση ελκών μέσω ΕΟΠΥΥ


Οι κιρσοί είναι τμήματα φλεβών στα οποία δεν υπάρχει καλή κυκλοφορία του αίματος λόγω φλεβικής ανεπάρκειας (το άιμα δεν μπορεί να φτάσει εύκολα από τα κάτω άκρα στην καρδιά).Οι φλέβες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα συχνά αναφέρονται ως φλεβίτιδα.Οι κιρσοί καθώς περνάει ο καιρός δημιουργούν πόνο, δυσκολία στην κίνηση και σε αρκετές περιπτώσεις καταλήγουν σε έλκη φλεβικής ανεπάρκειας ή αλλιως άτονα έλκη.


Η αντιμετώπιση των άτονων ελκών ή αλλιώς τον έλκών απο φλεβική ανεπάρκεια γίνεται με χρήση επιθεμάτων πλέγματος ρύθμισης απορρόφησης συνήθως μη κολλητικών (το δέρμα μπορεί να είναι πολύ λεπτό για να δεχτεί κολλητικά επιθέματα).Οι αλλαγές είναι καθημερινές γιατί οι εξιδρώσεις συνήθως είναι αρκετά μεγάλες.



Αν θέλετε να ενημερωθείτε συγκεκριμένα για τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα άτονα έλκη - πατήστε εδώ .

Συνήθως τα άτονα έλκη έχουν προκύψει από κάποιο επιπόλαιο χτύπημα και γιαυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην καθημερινότητα του ασθενους.Τα σημεία που εμφανίζονται τα άτονα έλκη έχουν σκούρο χρώμα λόγω της φλεβικής ανεπάρκειας.

Ο ΕΟΠΥΥ δικαιολογεί υλικά αντιμετώπισης ελκών από φλεβική ανεπάρκεια ,αν θέλετε να ενημερωθείτε σχετικά με τον τρόπο προμήθειας τους καλέστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας.




bottom of page