top of page

Είδη επιθεμάτων και χρήση

Τα επιθέματα κατακλίσεων χωρίζονται σε κατηγορίες με βάση την υγρασία των πληγών στις οποίες χρησιμοποιούνται και το υλικό του πυρήνα τους.Το αν θα περιέχουν άργυρο ή όχι, έχει σχέση με το μικροβιακό φορτίο του κάθε τραύματος.Για πληροφορίες σχετικά με τα υλικά κατάκλισης και την κάλυψη τους μέσω ΕΟΠΥΥ επικοινωνήστε μαζί μας.

Είδη επιθεμάτων και χρήση


Αφρώδη επιθέματα (επιθέματα για κάλυψη)- Αποτελούν την πιο παλιά κατηγορία επιθεμάτων και χρησιμοποιούνται σε τραύματα μέτριου εξιδρώματος.Μπορούν να μείνουν στο τραύμα μικρό διάστημα λόγω της μικρής τους απορροφητικής ικανότητας.




Υδροτριχοειδικό επίθεμα

Yδροτριχοειδικά επιθέματα (επιθέματα για κάλυψη) Δεσμεύουν μεγάλη ποσότητα εξιδρώματος από τα τραύματα και έχουν την ικανότητα με τα πλέγματα που έχουν να μην έρχονται σε άμμεση επαφή τα υγρά με το τραύμα.Ο πυρήνας τους μετατρέπεται σε τζελ.Οι αλλαγές μπορουν να καθυστερούν λόγω της μεγάλης τους απορροφητικής ικανότητας.



Kemagel

Άμορφα επιθέματα - Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει τις υδρογέλες και χρήσιμοποιούνται για την αφαίρεση νεκρώσεων.Είναι η μόνη κατηγορία που χρησιμοποιείται μαζί με επιθέματα κάλυψης και συνήθως υδροτριχοειδικών.Έχουν μορφή τζελ.


Επίθεμα αλγηνικό

Αλγηνικά επιθέματα (επίθεμα για κοιλότητες και τραύματα με αίμα) - Χρησιμοποιούνται σε κοιλότητες καθαρές από νεκρώσεις με χρήση επιθεμάτων κάλυψης ή και χωρίς σε επιφανειακά τραύματα με αίμα. Είναι γνωστά ως κορδόνια ή φύκια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε διαβητικά έλκη.





bottom of page