top of page

Επούλωση πληγών με φυσικό τρόπο

VITAPLAST - Υλικά για επούλωση πληγών μέσω ΕΟΠΥΥ.


Οι πληγές μπορούν να επουλώσουν με φυσικό τρόπο εφόσον δεν εισέρχεται κάποια ουσία στην κυκλοφορία του αίματος.

Επούλωση πληγών με φυσικό τρόπο

Τα επιθέματα κατακλίσεων αλλά και οι αλοιφές του εμπορίου που έχουν υφή και σύσταση υδρογέλης επιτυγχάνουν υγρή επούλωση στο τραύμα αλλά υπό προϋποθέσεις (να είναι κλειστό το τραύμα και να έχει σωστή περιποίηση). Τα νεκρώματα αυτολύονται στο έλκος με τις φυσικές διέργασίες που ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια της επούλωσης. Αν θέλετε να διαβάσετε για το τί παρεχει η υγρή επούλωση στα τραύματα πατήστε εδώ.

Ο άργυρος όπως και το αλγηνικό ασβέστιο έχουν τοπική δράση στο τραύμα και δεν εισέρχονται ουσίες στην κυκλοφορία του αίματος του ασθενούς. Ο άργυρος σκοτώνει βακτήρια και μύκητες που έρχονται σε επαφή μαζί του ενώ το αλγηνικό ασβέστιο αντιδρά με τα εξιδρώματα (τα ιόντα ασβεστίου αντιδρούν με τα ιόντα νατρίου και το επίθεμα αλγηνικού ασβεστίου μετατρέπεται σε τζελ). Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για τα επιθέματα αλγηνικού ασβεστίου πατήστε εδώ ενώ για πληροφορίες σχετικά με τα επιθέματα αργύρου πατήστε εδώ .

Τα επιθέματα κάλυψης χρησιμοποιούνται μόνο για να διατηρούν σταθερή την υγρασία στην πληγή απορροφώντας τα εξιδρώματα και δεν περιέχουν βλαβερές ουσίες.

Οι υδρογέλες αφού χρησιμοποιηθούν μένουν στο έλκος και δεν εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος του ασθενούς.Απομακρύνονται με τον καθαρισμό του έλκους κατά την αλλαγή των υλικών.

Τα επιθέματα κατακλίσεων είναι ιατροτεχνολογικά προϊόντα και όχι φαρμακευτικά. Δεν περιέχουν φάρμακα, προκαλούν τις βελτιστες συνθήκες στο τραύμα ώστε να επουλωθεί γρήγορα και σωστά.

Για πληροφορίες σχετικά με τα υλικά ελκών που προσφέρονται μέσω ΕΟΠΥΥ επικοινωνήστε μαζί μας.



bottom of page