top of page

Αλγηνικά επιθέματα - αλγινικό κορδόνι

VITAPLAST - Επιθέματα κατακλίσεων μέσω ΕΟΠΥΥ

Τα αλγηνικά επιθέματα ονομάζονται αλλιώς και κορδόνια ή φύκια λόγω της μορφής τους και χρησιμοποιούνται σε έλκη νεαροποιημένα με βάθος.Δικαιολογούνται μέσω ΕΟΠΥΥ.

Αλγηνικά επιθέματα

Αποτελούνται από ίνες αλγινικού ασβεστίου και απορροφούν εξιδρώματα με αίμα από τις πληγές αυξάνοντας σε όγκο. Αφού διογκωθούν σχηματίζουν τζελ στην κοιλότητα για τη διατήρηση της υγρασίας στο τραύμα. Η αιμοστατική τους δράση έγγυται στη θρόμβωση των διερρηγμένων αγγείων.


Υπάρχουν 3 είδη αλγηνικών επιθεμάτων:


α) Βιοαπορροφήσιμο αλγινικό επίθεμα. Διαλύεται μέρος του επιθέματος μέσα στην πληγή αφού έρθει σε επαφή με τα εξιδρώματα για την αποδέσμευση του αλγηνικού ασβεστίου. Δεν χρησιμοποιείται σε τραύματα με πολλές πτυχώσεις και σε συρίγγια.


β) Μη βιοαπορροφήσιμο αλγινικό επίθεμα. Δεν διαλύεται μέσα στο τραύμα και απελευθερώνει το αλγηνικό ασβέστιο αφού έρθει σε επαφή με τα εξιδρώματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα τραύματα ακόμα και σε συρίγγια.


γ) Επιθέματα αλγινικού αργύρου ή άλλιώς κορδόνια αργύρου. Χρησιμοποιούνται μόνο σε μολυσμένα τραύματα με βάθος. Τα τραύματα όταν εκκρίνουν εξιδρώσεις απομακρύνουν το μικροβιακό τους φορτίο,είναι η φυσική άμυνα του οργανισμού ενάντια σε μικροοργανισμούς. Τα ιόντα αργύρου αρκετές φορές χρωματίζουν το έλκος με αποτέλεσμα το έλκος να έχει όψη νεκρώματος.


Αν θέλετε να προμηθευτείτε αλγινικά επιθέματα μέσω ΕΟΠΥΥ ή επί πληρωμής καλέστε μας στα τηλέφωνα επικοινωνίας.





bottom of page