top of page

Ποιό είναι το καλύτερο στρώμα κατάκλισης

Vitaplast - επιθέματα κατακλίσεων και VAC μέσω ΕΟΠΥΥ.


Αν θα θέλαμε να πούμε πιο είναι το καλύτερο στρώμα κατάκλισης για έναν συγκεκριμένο ασθενή θα έπρεπε να γνωρίζουμε την κινητικότητα του αλλά και τις παθήσεις που φέρει.

Οι κατηγορίες είναι 3, με την πρώτη κατηγορία να είναι καινούργια:


-Στρώμα κατάκλισης ραβδωτό που γυρίζει τον ασθενή και ανασηκώνει την πλάτη του : αποτελεί τον πιο σύγχρονο τρόπο για την πρόληψη και αντιμετώπιση κατακλίσεων. Κάνει μασαζ στο σώμα του ασθενούς αλλά και γυρίσματα βοηθώντας το συνοδό στο έργο το. Το υλικό του είναι σαν ύφασμα και αναπνέον. πατήστε εδώ για πληροφορίες


Καλύτερο στρώμα κατάκλισης

-Στρώμα κατάκλισης κυψελωτό : αφορά το απλό στρώμα κατάκλισης κατ'οίκον νοσηλείας που το αγοράζουν οι ασθενείς συνήθως σαν την πρώτη γραμμή πρόληψης των κατακλίσεων. Είναι βολικό και κάνει ένα ελαφρύ μασαζ στον ασθενή επειδή οι κυψέλες φουσκώνουν - ξεφουσκώνουν με αέρα που προέρχεται απο την αντλία του.


Αερόστρωμα κατάκλισης σωληνωτό - Καλύτερο στρώμα κατάκλισης

-Στρώμα κατάκλισης ραβδωτό : έχει ράβδους παράλληλες και κάνει μασαζ ακριβώς όπως και το κυψελωτό. Δημιουργείται εναλλασόμενη πίεση από την αντλία και το στρώμα κάνει μασαζ στον ασθενη. Το υλικό είναι πιο καλό από το κυψελωτό και θυμίζει ύφασμα.Είναι πιο ακριβό από το κυψελωτό.




Αν χρειάζεστε στρώμα κατάκλισης ή αν ο ασθενής έχει αποκτήσει έλκη κατακλίσεων καλέστε μας στα τηλέφωνα επικοινωνίας για να ενημερώσουμε για τα αεροστρώματα αλλά και για τα επιθέματα κατάκλισης.



bottom of page